Pieni on suurin – tervetuloa Turkuun!

Kirkon Lastenohjaajat ry:n puheenjohtaja Merja Forsman kutsuu neukkareille

Tänä vuonna minulla on ollut ilo olla suunnittelemassa ja järjestämässä Valtakunnallisia seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäiviä Turkuun. Päivät tunnettiin aiemmin nimellä Lastenohjaajien neuvottelupäivät. Suurin osa osallistujista on lastenohjaajia, mutta kaikki seurakuntien varhaiskasvattajat ovat tervetulleita.

Koulutuspäivinä neuvottelupäivät ovat yksi parhaimmista ja monipuolisimmista päivistä. Palautteiden mukaan tärkeimpinä anteina on pidetty kohtaamisia samaa työtä tekevien kanssa ja sitä, että päiviltä saa käytännön ideoita, jotka voi hyödyntää heti omassa työssään.

Tämän vuoden ohjelmasta on ehdottomasti nostettava esille varhaiskasvatuksen Grand Old Ladies, professori Lea Pulkkinen ja dosentti Marjatta Kalliala, jotka keskustelevat aiheesta Varhaiskasvatusta eilen, tänään ja huomenna. Päivillä on tarjolla myös toivottua kanavatyöskentelyä. Kahdeksasta kanavasta saa osallistua kahteen, mikä tuotti ainakin itselleni valinnan vaikeutta – olisin halunnut osallistua kaikkiin!

Yksi tärkeä tapahtuma on iltajuhla: Pienestä suureksi! Varhaiskasvatusta seurakunnissa 70 vuotta. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun ensimmäinen päiväkerho aloitti toimintansa Turun tuomiokirkkoseurakunnassa. Pienestä purosta laajeni pikkuhiljaa seurakuntien varhaiskasvatus kaikessa moninaisuudessaan, samoin lastenohjaajien koulutus – on siis todellakin syytä juhlaan!

Iltajuhla alkaa juhlamessulla tuomiokirkossa ja jatkuu Marina Palace Hotelissa. Juhlassa ovat mukana arkkipiispa Kari Mäkinen, lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja muusikko Jukka Salminen, joka on tehnyt juhlavuodelle oman laulun. Juhlassa palkitaan myös ensimmäistä kertaa Vuoden lastenohjaaja. Tämä titteli on kunnianosoitus lastenohjaajalle, joka tekee työtä täydestä sydämestään lasten ja perheiden hyväksi. Tarkemmat ohjeet ja kriteerit löydät yhdistyksemme internetsivuilta www.kirkonlastenohjaajat.fi.

Neuvottelupäivillä on myös yhdistyksemme vuosikokous, jonne ovat tervetulleita kaikki jäsenet. Lisäksi on mahdollisuus tutustua Suomen kansallispyhäkköön, Turun tuomiokirkkoon. Suosittelen opastettua kierrosta kaikille – kirkossa on paljon nähtävää ja koettavaa.

Tavataan Turussa!

Merja Forsman
Kirkon Lastenohjaajat ry:n puheenjohtaja

PS. Olethan jo ilmoittautunut mukaan? Ilmoittautuminen 21.8.2015 mennessä: www.evl-slk.fi. Myös pelkkään iltajuhlaan osallistuminen on mahdollista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s